Karolina

U drevnom hrvatskom gradu Osijeku, čije se ime spominje još od 1196. godine, smještenom na raskrižju europskog sjevera i juga, istoka i zapada, u srcu Slavonije, započela je priča o Karolini davne 1909. godine. Tradicija keksarstva seže u same početke rada ove tvornice i današnji je proizvodni program logičan slijed iskustva, znanja i tehnologije što je marljivo prikupljano tijekom stogodišnjeg postojanja. Od tada pa sve do danas, Karolina tvornica keksa, vafla i slanica razvija proizvodnju prateći zahtjevne svjetske standarde konditorske industrije, te isto tako nudi i nameće nove zahtjeve tržištu svojim inovacijama.

Karolina je danas uspješna tržišno orijentirana kompanija u sastavu KRAŠ grupe. Tijekom vremena prilagođavala se ekonomskim, gospodarsko-političkim prilikama u zemlji, ratnim razaranjima, promjenama vlasništva i snažnoj konkurenciji u konditorskoj industriji. Osnovna djelatnost joj je proizvodnja keksa, vafla i slanica. Danas se u Osijeku proizvodi sedamdesetak proizvoda na ukupno 12 proizvodnih linija. Proizvodni program obuhvaća nekoliko različitih grupa: keksi, čajna peciva, punjena čajna peciva, vafli, ekstrudirani proizvodi (slani snack – flips proizvodi i slatki proizvodi iz segmenta doručka), krekeri i slana trajna peciva.

Svojom bogatom tradicijom i prepoznatljivošću kod potrošača, stvorila je robne marke Moto i Jadro koje već desetljećima pružaju zadovoljstvo i garanciju kvalitete kroz široki asortiman pakiranja i originalnost okusa.

Svojom kvalitetom Jadro je do današnjih dana stekao veliki broj vjernih potrošača te je svojom jedinstvenom kombinacijom dvaju okusa bio i ostao pravi doživljaj za ljubitelje poslastica. Osim toga znak «Hrvatske kvalitete», čiji je Jadro nositelj, daje kupcu jamstvo da se radi o proizvodima koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi. 

Provođenje sustavnih mjera u Karolini rezultiralo je certificiranjem HACCP i IFS standarda. Kroz uvedene visoke standarde kvalitete Karolina obećava izuzetno kvalitetne proizvode svojim potrošačima uz sigurnu proizvodnju, čime joj se otvaraju vrata tržišta Zapadne Europe i prekomorja.