Novosti
print

Novosti

(15.07.2015.) Rast prodaje i broja zaposlenih u osječkoj tvornici

Veliki investicijski zamah u Karolini

Ove godine u Karolini očekuju proizvodnju i prodaju 8.500 tona proizvoda


U osječkoj Karolini u tijeku je veliki investicijski zamah. Prema ranije najavljenom planu u ovoj će godini u nove tehnologije, nabavku i instaliranje nove opreme te popratne radove biti uloženo ukupno 1,5 milijuna eura, odnosno oko 11,5 milijuna kuna.

Prema riječima Alena Varenine, direktora Karoline, dio investicija u proteklih pola godine je već završen, a ovih dana postavljeni su novi silosi za brašno vrijednosti 300 tisuća eura.
Krajem kolovoza u rad će biti puštena nova pakerica koja je nabavljena između ostalog i zbog proizvoda kojima će Karolina izaći na tržište Saudijske Arabije, gdje je Kraš, u čijem je sustavu Karolina od proljeća 2011., tržišni lider u prodaji vafla. U rujnu će biti završeni i radovi na sustavu za prihvat, skladištenje i transport šećera. Voditeljica proizvodnje i održavanja u Karolini Vesna Tokić-Mikulić, kaže kako će najnovija investicija u četiri nova silosa za skladištenje i distribuciju brašna, svaki kapaciteta po 33 tone, značajno olakšati i racionalizirati proizvodnju. Potvrdio je to i Igor Pavičić, voditelj održavanja i investicija istaknuvši da se sada silosi pune brašnom automatski izravno iz kamiona, čime se smanjuju troškovi, s obzirom da više nema potrebe za uporabom vreća.
Što se tiče proizvodnih i prodajnih rezultata u Karolini su i više nego zadovoljni. U prvih šest mjeseci u toj su tvrtki proizveli i prodali 3.750 tona svih proizvoda, što predstavlja blagi rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Budući da imamo veliku sezonalost u prodaji, gdje nam je drugi dio godine “jači”, ovi rezultati ulijevaju optimizam da ćemo ovu godinu zaokružiti s prodajom od 8.500 tona proizvoda i značajnom dobiti. Naime, 2014. godine imali smo rekordnu proizvodnju i prodaju u proteklih 15 godina, a ove očekujemo novi rast, kazao je Varenina

320 zaposlenih radnika

Osim rasta proizvodnje i prodaje, u Karolini raste i broj zaposlenih. Trenutno je u tvrtki zaposleno 320 radnika.
- Lani smo zaposlili desetak osoba na određeno, a ove godine do sada još dvadeset radnika. U trenutku preuzimanja Karoline od strane Kraša, u našoj tvrtki bilo je 250 radnika. Rast realiziranih količina prati i rast broja zaposlenih bez obzira na značajan tehnološki iskorak te racionalizaciju proizvodnih procesa ostvarenih stalnim investicijama, kaže Varenina.

(izvor: Glas Slavonije; Z. Rupčić)

natrag